lördag 11 december 2010

Argentina ar inte som Sverige

... nej Anna vad har du vantat dig? Att ett land som ligger typ 20 flygtimmar ifran Sverige, skulle vara lika som landet i blagult! Nej det trodde jag inte, men det finns ganska stora skillnader har. Har ni hort talas om dygnsrytmen i Argentina, ja och Chile ocksa for den delen?

Sanningen ar den att har i Buenos Aires oppnar staden runt nio pa morgonen, sedan ar det precis som hemma lunchstang/siesta mellan 12 och 14 pa manga stallen, men sedan ar affarer, (kladaffarer, smyckes-shoppar osv) ttillskillnad fran Sverige oppen till klockan narmar sig nio pa kvallen. Ater lunch gor man inte enligt vara vanor, utan har tar man en kaffe pa ett av alla miljoner cafeer och sedan verkar det inte som de ater forran middag?! Middagstiden har ar verkligen inte som hemma, du vet gar du ut klockan sju, halv atta har och hoppas hitta nagonstans att ata (dvs den tiden svenskarna blir forbannade om det inte finns lediga bord pa restaurangerna) ar du helt fel ute. MC Donalds och Empanadas-stallen kan pa sin hojd vara oppna och redo att ta emot gaster, men nej har ater man middag tidigast klockan tio pa kvallen.

Ska du sedan ga ut en kvall lar du ladda upp ordentligt. Jag laste nagonstans att det ar inte bara skont med en powernap innan utgang har, har kravs det att du fatt vila nagra dyrbara minuter innan kvallens bravader. Nar vi i Sverige stanger krogarna och nattklubbarna, da ar det dags att borja fundera pa att ta sig till clubbarna i Argentina. Natten slutar inte forran efter afterpartyt som i regel borjar runt 6 pa morgonen. Hur de orkar, det vet inte jag - men vi kampar pa Mats och jag att leva med i rytmen.

Min teori ar att man maste ga pa annat an alkohol och det glada humoret om det ska funka pa riktigt!
Argentina la viva!
Peace

1 kommentar:

Pappa Pelle sa...

Försök gärna leva som Sydamerikanerna men när ni blir för trötta gå o lägg er prova inte små fula piller.Man kan vara nyfiken men det finns gränser. Jag vet att ni är kloka men kunde inte låta bli att retas lite. Ha det gott.