onsdag 13 oktober 2010

tack livet for att jag far uppleva det har.

Nya Zeeland.

Sittande vid en dator med gratis internet i Whakatane tankte jag lite snabbt dela med mig om allt det underbara som Mats och jag far uppleva just nu.

Vi lamnade Auckland i mandags, efter nagra beskymmer angaende vara korkort fick vi med losta problem var lilla vita El Cheepo och borjade rulla ivag. Kan saga att vi vid det har laget ar grymma pa att lasa kartan over NZ.
Mats fick aran att borja kora med mina fina teckningar som paminnelse om var pa vagen han ska befinna sig. Det gar som en dans. Nu efter tva dagar i denna vanstertrafik har vi bara varit pa fel sidan en gang var. Och inga bucklor pa bilen att rapportera an...

Trippen vi hitills har gjort har varit sa har:
Auckland - Hamilton - Te Kuiti - Waitamo cave - Rotorua - Tauranga - Mt Maungani - Te Puke och nu ar vi alltsa i Whakantane. Igar var vi nere i gruvor och kollade pa Limestone och glowworms. Idag har vi klatrat upp i ett usiktstorn i Te Puke som sag ut som en Kiwi, vi har smakat Kiwijuice och sett riktiga Kiwiplantor. (Kiwi frukten ar varldskand harifran) och har i Whakantane har vi precis fatt posa framfor ett vattenfall. Inte heller att forglomma de fantastiska utsikter, berg, vagar, oar, pingviner och vatten vi hela tiden ser genom bilrutan.

Nya Zeeland ar helt obeskrivligt vackert. Kameran nu ar full av bilder pa utsikter och platser, men de finaste minnerna kommer vi bara kunna uppleva sjalva. Det ar en gava att fa uppleva detta, och framfor allt att fa gora det med Mats.

Vi stanger ogonen ibland och konstaterar att vi just nu lever som i en drom.
Vart mal nu de tre kommande dagarna (typ, kanske) ar att vi ska rulla ner mot Taupo, dar vi forhoppningsvis ska hitta naturligt uppvarmda varmvattens pooler att bada i. Vidare ner till Malbrough for att testa Savignon Blanc och andra viner, sedan till Wellington och vidare over till sodra on.

Jag hoppas att drommen far fortsatta. Idag regnar det men annars mar vi hur bra som helst. Vi hor av oss igen sa snart vi far chansen. Ha det helt underbart alla sa lange. Tusen kramar fran oss bada!

4 kommentarer:

Faster I sa...

Det låter ju underbart! Är det vinter där eller? Många kossor? Och får?? Jag har en bild av att det påminner lite om Irland??

Faster I sa...

Och när kommer bilderna?f?

mamma sa...

Här har den 13/10 just börjat!!

Håller med! När kommer korten?

Vad skönt ni har!!

Faster A sa...

Å va härligt ni verkar ha det! Lev på i er dröm och låt det aldrig bli vardag, det kan ni ha när ni kommer hem!
Vi ser fram emot en lååååång bildvisning på storbildskärmen i H-boda när ni kommit hem :-D
Har du hittat någon tant än förresten? Fortsätt leta, hon finns där någonstans.
Stora kramen!