fredag 8 oktober 2010

Hej Nya Zeeland!

Klockan 12.32 landade vi pa Nya Zeeland. Nar vi satt oss pa planet hade vi full koll pa vad klockan var pa Bali, (nagot ni skrattat lite at) men vad klockan skulle vara pa Malaysia, och vidare pa Nya Zeeland hade vi noll koll pa. Vi fick helt enkelt se nar vi kom fram om det var dag eller natt och utga ifran det. Vi var installda pa att om det nu skulle vara natt skulle vi satsa pa att stanna pa flygplatsen till ljuset kom for att ta tag i att upptacka varlden da. :)

Nu ar vi i alla fall har och klockan var 12.32 DAG nar vi kom fram.

Vi hade lite bekymmer pa vagen hit dock. Motgangar lar oss till medgang.
Borjade med att vi kommer till flygplatsen och nar vi checkar in bagaget tar det typ 20 minuter for att fixa allt for oss. Vet egentligen inte vad som var problemet men packningen rullar tillslut ivag pa bandet.
Sedan ska vi passera den dar kontrollen och Betala Oss Ur landet som man maste gora har. Vi har skojat lite om att vi skulle komma dit och inse att det skulle kosta 150 000RP istallet for 100 000. Eftersom det ar forbjudet att ha med sig RP ut ur lanet hade vi bara exakt. Vad tror ni hander? Det kostar sa klart, 150 000RP. Vi loser det dock med att vi betalar resterande i US Dollar.

Vidare ska vi visa upp vara visum. OCh har blev vi arligt talat en gnutta forbannande. Nar vi ska igenom sager han ni har varit har 31 dagar! OK??? Vi har inte raknat direkt pa det, utan litade pa Killroy som bokade biljetterna till oss. Vi pratade namligen med de om just visum i Bali och da sager hon att det ar lugnt vi har 30 dagar dar. Men nej - vi fick betala extra aven har. Gubben i luckan tar vara pass och biljetter och Mats springer ivag och tar ut 400 000Rp at oss. Detta ska meddelas vidare som besvikelse till Killroy! Vi tog oss igenom.

Nar vi sedan skulle visa passen vid gaten, blev Mats stoppad. Jag stod aterigen pa andra sidan vaggarna och forstod ingenting. Mats daremot fick sta oga mot oga med ett vakt och svara pa fragor som vad vi skulle gora pa nya zeeland. om han hade utresa klar, hur mycket pengar han hade pa sitt kreditkort och hur mycket cash han hade. SUCK vad ville de oss?

Val pa Nya Zeeland har de ju superkontroller overallt, men nu var vi forberedda pa allt. Vi fick tydligt presentera vara planer for resan och vart vi skulle senare och sa vidare... Och ja vi kom som ni marker in i landet.

Nu ar vi i Auckland. Bor billigt pa ett hostel i centrala stan. Likt internat - hur coolt som helst, som heter The Fat Camel, bara det liksom. Mats har just bokat bil at oss och om tre dagar brummar vi ivag vidare...

Peace!

3 kommentarer:

Faster I sa...

Så bra att allt gick vägen med den resan. Här börjar hösten märkas mer och mer. Ruggigt och kallt. Vilket väder har ni?

Pappa Pelle sa...

Jag ska inte fråga vilket väder ni har för det är säkert bättre än här. Äventyret fortsätter och det kommer säkert bli jättebra. Kör försiktigt.Kram

Faster A sa...

The fat Camel...bara det! Nu är ni så långt hemifrån ni kan vara! Vi följer er med spänning, men jag är lite orolig för att ni ska köra bil...Har ju åkt med dej Anna och då på RÄTT sida av vägen :-D
Pussar och kramar i mängd från hela fam. Svensson till Världens Bästa Anna&Mats