lördag 29 januari 2011

Pa ratt plats, vid ratt tillfalle - det ar hemligheten!


Kruger Parken i Sydafrika!


Nu ska jag forsoka att forklara vara senaste dagar med ord, men det ar inte latt vill jag lova.
Vi kom till Sydafrika med forsta malet att ge oss ut i detta Naturreservat som bestar av en yta stor som hela israel. Antar att det ar nagot i stil med tre Sverige. Otroligt stort och i dagslaget valdigt gront och vackert. Det staller vanligtvis till spaningen efter alla vilda djur under sommartid da de har betydligt lattare att gomma sig i buskar och bakom trad och sikten ar inte allt lika lang. Mats och jag kommer dit under regnperioden, forberedda pa att bki blota vara dagar i bushen och dessutom har vi betalat for att bo i talt, det billigaste allternativet som ska ge den basta bush-kanslan. Men vi har nastan orattvis tur Mats och jag och detta ar en kort beskrivning av vara fyra dagar i Afrikas Kruger Park.
Vi hoppar pa transferbussen runt klockan tio, alldeles i fel dygnsrytm och absolut Jetlag. I informationspapprena kunde vi lasa att alla passagerarna i bilarna som anvandes pa var tur skulle rotera till fonsterplats sa alla fick en chans att se ut. Vi hoppar in i bilen och far snabbt veta att vi endast kommer vara fyra vilket ger oss tre platser var att stracka ut oss pa, sa sova ikapp felvanda timmar var ett faktum!

Val framme i en del av Kruger Parken blir vi sedan tilldelade ett rum, med apor utanfor fonstret och giraffer pa bara 100 m avstand. Har blir vi inbjudna till "min tant" . Hon verkligen alskad sin livssituation och bjod pa precis allt hon kunde erbjuda oss som gaster och berattade historier om sina barn och alla upplevelser i Parken. Var storsta fraga, var var taltet? Nej eftersom vi lyckades pricka in fyra relativt ouppbokade dagar fick vi bo i treehouse, for samma pris som taltet. Trahus med djur precis utanfor och frisk luft susande in genom vaggarna. Det var en lyxigare variant av bush- kansla!

Fyra dagar i parken marker vi snart att manniskorna i sydafrika ar sa vanliga och vara guider och all personal som jobbar for vart foretag gor allt for att vi ska trivas och fa en oforglomlig upplevelse. Alla guider var riktigt riktigt kunniga, och det marktes tydligt att de alskade livet pa savannen.

Sedan var det det har med djuren, som sagt ar det ytterst ovanligt att man lyckas se alla djur i The big 5 vid denna tiden pa aret, men vad tror ni hander for mig och Mats? Helt riktigt, vi ser alla fem och inte nog med att vi bara ser dem, vi har alla fem sorter pa mindre an fyra meters avstand. Magiskt! Elefanter, ca 80 st pa ett och samma stalle, Lejon, en hona & en hane + en annan hane som chillade pa vagen just framfor oss. Vi hade leoparder som vi rakade komma mitt emellan mamma och barn och fick da uppleva att hon gick till attack mot var bil. Efterat fick vi veta att skulle inte Isac, var guide vara sa proffsig i situationen, kunde denna hona mycket val hoppa in i bilen. Vi fick se den storsta varianten av noshorning, och tro mig det var det storsta till stjart jag nagonsin skadat! Sedan buffalon som i mina ogon ar som en av pappas tjurar fast med annorlunda horn. De bajsar till och med likadant. Vi har sett massor av mer djur utover de har ocksa, den av de mest magiska ar girafferna. De ar saaaaa fina och saaaa stora och saaaaa langa! Sedan zebrorna, vi har kommit fram till att de at vita med svarta strack, eller bruna. Det finns ocksa! Och kanske bast och mest ovanligt av allt, vi sag geopader in action, attackera tre zebror.

Ar vi fortjanade av detta?

Det var vart ett forsok att ge er en bild av detta, det sags att bilder sager mer an tusen ord men inte ens det kan forklara hur magiska dagar vi haft i en av varldens mest skyddade naturreservat, Kuger Parken!

Jag kan fortsatta beratta i evigheter, men vanta pa bilderna du sa ska jag halla tyst fran och med nu!

2 kommentarer:

Faster I sa...

Så himla roligt för er! Skönt att höra från er överhuvudtaget då det varit tyst ett par dar. Kram

Faster A sa...

wow!