torsdag 30 december 2010

strejk

Troligtvis ar Bolivia for litet och ointressant for nyhetsankarna hemma, men om det ar sa att den nationella nyheten har natt tv apparaterna hemma sa tankte jag bara forklara hur laget ar. Vi bor just nu pa ett jattestort och sakert hostel, med massor av manniskor fran hela varlden och har blir vi kvar till tidigast andra januari.
Utanfor dorrarna ar La paz stad och just nu pagar en nationell demostration har, som kan paga ganska lange. Har ar som jag berattat tidigare, manniskorna valdigt fattiga och for nagon dag sedan beslutade styret har, (vilka det nu ar?) att bensinpriserna sjulle ga upp med over 75%, vilket ar en stor katastrof for landets invanare. Protesterna ar ute pa alla gator, det ar poliser over allt och ja, just nu ar platserna utanfor vart hostel inte den sakraste platsen pa jorden.

Men som sagt, vi bor bra, har finns mat att bestalla pa plats och vi har allt vi kan tankas behova innanfor dorrarna, aven om det boir lite trakigt att vara instangda. Till er dar hemma vill jag bara lova att vi ar forsiktiga!

Kan ocksa beratta pa tal om troll och tulpaner, att vi var pa bio har i La Paz igar. Det var troligtvis varldens hogst belagna biograf och biljetten kostade hela 12 svenska kronor. Det ar billigt har!

Sedan vill jag onska alla ett riktigt Gott Nytt Ar, se till att fira dagen som att det var arets sista!

1 kommentar:

Svedje sa...

Gott Nytt!
Ta de försiktigt!