lördag 21 mars 2009

Personaltidningen -

Musiken vi minns.

Tillhör du också skaran av människor som älskar att slå på högsta volym och lyssna på favoritlåten som påminner om en passerad tid? Är du också en sådan som gärna drömmer dig bort bland minnen så fort du hör toner av sånger du förrut lyssnat på dag och natt? Går du också ibland och funderar på vilken låt som kommer att spela upp alla dina minnen av säsongen 08/09 på Idre Fjäll?

Låt tonerna börja spela, för snart är vintern slut. Om bara några veckor har alla våra förväntningar förvandlats till konkreta upplevelser och listan på saker som måste göras under en säsong har snart blivit avklarade ett efter ett. Vi har bestigit Städjan och därefter tagit oss levande ner - Check! Vi har blivit fullständigt förälskade en fredagskväll på Kiken för att sedan vara kloka nog att radera känslorna, då vi konstaterat att turister bara stannar en vecka - Check! Vi har badat nakna i snön - Check! Vi har ätit alla rätter som finns med på Café Tillfällets menylista - Check! Vi har supit oss allt för fulla och funnit snefyllan för att sedan vakna och inse att vi just vaknat upp på ett ställe som var allt annat än planerat - Check!

Listan med "måste-göras" kan bli lång och trots att vi allihop har våra egna personliga definitioner av vad vintersäsongsjobbet innebär så kan vi alla konstatera att säsongen börjar närma sig sitt slut. Det innebär i sin tur att all personal snart kommer att tacka för den här säsongen och ge sig ut på nya äventyr. Inga mer rutiga restaurangtröjor, inga mer IdreFjäll kläder och inga mer knattevästar ska på den här vintern. Frågan är, vilka toner kommer då att kompa ditt bildspel av minnen från säsongen? Kommer det att kicklas i din mage när du i juni ser tillbaka på tiden på Idre Fjäll och kommer du vilja eller kommer du undvika att spela upp låten som får dig att sväva tillbaka till den tid som snart når sin sista natt?

Om fem veckor är Introt ett minne. Refrängen, det vill säga vårt vardagsliv på fjället har då passerat och även avslutningen, den sista dagen på säsongen har nått ända till sista raden. Snön ligger fortfarande på marken, restaurangerna, ICA och backarna är fortfarande öppna och än så länge är alla kvar. Så nu fram tills det att det är dags att säga tack och hej, gör ditt bästa för att du ska minnas den här vintern. För oavsett om alla som är här denna säsongen väljer att komma tillbaka nästa vinter så är 08/09 en tid och den kommande säsongen en annan. Det kommer aldrig bli detsamma igen. Frestar det att se tillbaka? Vänta med det, låt inte dagarna bara passera och fundera inte ännu på vilken melodi som kommer spelas som vintern på Idre Fjäll. Lev nu istället med i tonerna och njut av de sista veckorna vi har kvar tillsammans på fjället.

Livet är inte de dagar som går, utan de dagar man minns!
Anna Karlsson "Fanny" - Skidskolan

Inga kommentarer: