söndag 25 januari 2009

Anna skriver i IdreFjälls personaltidning.

Hej blivande skidlärare och varmt välkommen till IdreFjäll.


I början av december klev vi upp på fjället för första gången. Då med pirr i magen och tusentals förväntningar på säsongen. Packningen vi dragit med oss skulle bli vår garderob och vårt liv de närmaste månaderna. Då var våra liv under inledningsfasen till att nå nya äventyr. Inför vårt nya jobb hade vi alla fått se och höra Idre akademins informationsfilm, något som lärt oss rabbla både Städjans höjd över havet och vad som går att äta i fjällets alla restauranger. Livet som skidlärare skulle snart börja...


De av oss som då trodde sig ha koll på vad som väntade under säsongen här uppe på Idre Fjäll har nog alla fått tänka över den uppfattningen. Både vad gäller yrket men också hela grejen med att vara skidlärare en hel säsong. För vem av oss första säsongare hade väntat sig att vi skulle flytta runt mellan stugorna som några andra luffare bara på två veckor. Ja och vem av oss kunde ana att vi skulle bli utslängda från första personalfesten, för vi minns väl alla kickoffen? Sen att vi näst intill skulle blåsa bort i snöstormen när vi nervöst gjorde vår första dag på jobbet den 22:a december, det hade väl ingen av oss räknat med?


Oavsett om det blivit som vi tänkt oss eller inte så är vi redan många som hunnit förvandlas till vår kära Aske-ren. Vi har redan insett att man som skidlärare inte alltid står med ömmande fötter i ett par pjäxor, vi kan lika gärna vara lekledare på barnens afterski, med ett gråtande barn hängande på armen. Vi ska heller inte glömma att vi numera kan säkra folk som klättrar på en vägg. Skidlärare eller inte, det är så här vi sysselsätter oss.


Tillbaka till snön som faktiskt är vår area så är det ju så att vi, iklädda arbetskläderna med den unika blå färgen så har vi redan lärt såväl kids som ungdomar och vuxna att stå med skidorna som en glasstrut eller en isevoffla som danskarna kallar det. Vi har flera gånger varit nära till att bryta ihop av skratt när våra gäster ställer sig på skidorna för första gången. Våra första veckor har också låtit oss få erfarenheter i hur man bäst löser situationen när en av ungarna står högst upp på fjället och de andra ligger med skidorna i kors på varsitt ställe vid sidan om liften. Vi ska heller inte glömma att vi just klarat av vår första riktiga "danskvecka", så håll i hatten för det här var en del om verkligheten bakom livet som skidlärare.


Oavsett om du är en sådan eller inte, varmt välkommen till IdreFjäll.


1 kommentar:

Anonym sa...

Du skriver så himla bra!! Du är jätteduktig!

kram