tisdag 19 oktober 2010

Wellington & Sydon.

Wellington var en stor stad, men regnig, kall & blasig. Vi fick i alla fall tva dagar som bortsett fran vadret var klockrent. Klickade in oss pa Muply Lodge i lordags - ett riktigt riktigt riktigt backpacker hostel som pa utsidan kandes sa dar, men vi traffade snabbt ett gang glada Irlandare, Engelskman och en tysk och fick i lordagskvall en grym kvall. Som slutade pa en bar som tidigare varit en offentlig toalett. Klockrent!

Vi akte med BlueBridge Ferry over till Sydon igar tidigt tidigt alldeles for tidigt, men val framme i Picton hade vi inte minst en grym batresa med grymma utsikter ocksa stralande sol!
Vi bestamde att resrutten for dagen skulle ta oss mot metropolen nelson och det var sa det fick bli. Pa vagen dit kor vi forbi en vingard med namnet Stoneleigh, finns det nagon fd Skagerackarbetare som kanner igen det namnet? Coolt att det vin vi rekommenderat hela sommaren produceras pa en plats dar vi ar nu, pa andra sidan jorden!

Tankte lagga in nagon bild har men det gar icke, som vanligt! Tyvarr!

Fick vara med om en ganska rolig upplevelse igarkvall ocksa. Vi stannade med bilen i en jattefin park for att vila lite igar. Jag korde men glomde stanga av lyset pa bilen. Ja och vad hander da??

-Good lights on your cars?
Kommer det en man som rastat hunden och sager. Bilen startar inte och han har inga start kablar med sig. Problem ar till for att losas sager jag da och gar ut till vagen och vinkar som en liftare. En timme senare kommer min hjalte som till skillnad fran de andra bilarna bade valt att stanna och har kablar med sig. Inte nog med att han skulle fa var bil att rulla igen, han var expert pa amnet och gjorde allt pa bara nagra sekunder. Ibland ska man ha tur.

Det finns inget ont som inte har nagot gott med sig. Jag fick trana min engelska & bilden gar att kora igen!

Inga kommentarer: