lördag 6 september 2008

vilken lördag.

Dagen började riktigt bra idag...

Äntligen fick jag sova ut ordentligt. Eller, jag har alltid haft svårt att sova länge och idag pressade jag verkligen för att sova och ändå ser 09.23 har jag bekräftat den faktan ännu en gång, jag är inte bra på att sova bort dagar. Förresten, by the way... ingenting (som Jesper brukar säga) så drömde jag om att jag var iväg på solsemester, en resa som var helt underbar... Ohh I hope, cause I need it.

Jo som sagt, dagen började bra trots att jag inte sov riktigt så länge som jag
hoppats på. Det gav mig dock tid till annat och god tid innan jag skulle ge mig av till Kuriren. Det var ju dags för mig att göra mitt femte jobb som sportjournalist. Klockan 1 tar jag cykeln in till stan, i strålande solsken och varma vindar. (ja för här uppe i norr har det varit ett fantastiskt höstväder idag)

Väl på Kurren börjar det med att det inte finns någon bil till mig, trots att det var bokat. Men Jimmy, som jag tror han heter fixar en till mig och här ska ni få höra, jag får... ingen annan än tidningens snyggaste bil... DET TACKAR VI FÖR.


Vi rullar iväg pärlan och jag och när klockan slagit tjugo över två befinner vi oss i Kalix. Jag hade skrivit ut en karta så jag skulle hitta men jag bryr mig inte om att ta fram den utan går på känsla, min magkänsla och mitt fantastiska lokalsinne vilket för mig till Furuvallen, på första försöket. DET NI! Jag var i väldigt god tid och när magen ropade efter något så gled jag in på Hemköp en runda.

Här börjar det sen... En kvart innan matchstart är jag sedan tillbaka på Furuvallen och det lustiga är att där finns inte en människa där. Ok, detta var herrar div 4 men någon publik borde de väl ha?! Mammorna och papporna här uppe i Norrland är väl också intresserade av sina söners matcher, eller?

Det var sjukt konstigt.


Jag lämnar vallen och kör tillbaka mot stan i hopp om att träffa någon och fråga, påväg ner dit ser jag en skyllt.

"IFK Kalix vs. Haparanda FF
OBS!!! Pålänge 15.00"

men GRATTIS. Nog för att mitt faders-ärvda lokalsinne kunde ta mig till Kalix och Furuvallen men till något Pålänge skulle det aldrig lyckas få mig. Nopp. En stunds tänkande och ett strångt försök till att tänka "Anna det kommer lösa sig, det är 10 minuter till matchstart men tänk positivt du fixar detta"

Ni förstår nog att jag kände mig ganska låst där. Jag stod med bilen i Kalix, utan karta mer än på just centrala Kalix. Jag ser inte en människa att fråga och jag har bara ett kuriren nummer på mobilen. Jag ringde Magnus med STORT hopp. Han svarade tack och lov, men kan inte hjälpa mig eftersom han inte heller känner till... Tur som jag har, FÖR EN GÅNGS SKULL, har han någon bredvid sig som kan leda mig rätt...

... men att köra på E4:an utan någon som helst aning om vart jag var påväg gjorde att varje minut på vägen kändes jättelång trots att tiden bara sprang iväg. Se och hör jag hittar rätt infart och 15.13 sänger jag in och ser sen en skylt "Pålänge 14" Jippi, alldeles perfekt! *not Jag ger mig iväg ut i ingenstans (ja det var mer ute än Spjutsbygd, jag lovar) och tro mig i den stunden var jag ganska less, hyfsat stressad och helt enkelt dawn. Det känns verkligen inte som det är meningen att jag ska skriva för Kuriren.

Men mitt i allt negg händer det som vände upp och ner på dagen totalt. Från tårar till gapskratt på bara sekunden, för framför mig på vägen står tre RENAR. Vad är det som händer? Kanske är det inte det minsta konstigt att möta dess liv, men ändå just i den stunden kändes det jättelustigt.

Jag kommer fram till Pålänge när det är tio minuter kvar av första halvlek, jag ser målvakten bli utvisad. Jag får ett programblad med laguppställningen i hand, (vilket jag inte varit bortskämd med förrut) och jag lyckas få tränare och publik att sammanfatta det jag missat... Tyvärr blev inte bilderna riktigt som jag tänkt mig, men i mån och mycket

...blev det en ganska bra dag, tack vare renarna skulle jag tro.


Detta har jag kommit fram till idag.
  • Bilarna miniCooper är sjukt härliga att köra!
  • Oavsett hur mycket jag vill lägga ner journalistlekarna så känns det någonstans som att detta är priset för att jag inte pluggar till mig jobbet utan har glidit in på ett bananskal.
  • Renar finns på riktigt!
  • Att det borde vara förbjudet att flytta matcher utan att lämna vägbeskrivning
  • Att jag löste allt ganska bra ändå!
  • Att jag ska skriva in fler Kurre-nummer i min mobil, för säkerhetsskull.
  • Att svenska landslaget suger!






2 kommentarer:

Anonym sa...

Cool bil du fick köra idag :) /tobbe

Anonym sa...

Vilken fantastisk resa! Och du fick se ren! Jag är ju bara lite avundsjuk! Imorn far vi norrut/söderut till Stockholm!